Zecira Musovic är glad över beskedet Foto: Bildbyrån

Damernas Champions League storsatsar – sänder matcher gratis

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt avtal gör att alla matcher i damernas Champions League kommer att sändas gratis över hela världen.

Något som hyllas av flera stjärnor.

– Det är en fantastisk nyhet som säger mycket om vart damfotbollen är påväg, säger Zecira Musovic till SVT Sport.

Damernas Champions League har ingått i ett samarbete med streamingtjänsten DAZN och Youtube. Det innebär att man kommer att kunna se turneringens matcher live och i efterhand på plattformarna.

– Den synligheten förändrar allt, de bästa fotbollsspelarna och de bästa laget kan fortsätta att inspirera unga tjejer och killar att förälska sig i sporten, säger Nadine Kessler, chef för damfotboll, Uefa.

Den nya möjligheten att kunna se alla matcher runt om i världen hyllas av flera storstjärnor. Bland annat Lyons stjärnanfallare Ada Hegerberg.

”Otroligt glad”

–Jag är otroligt glad över det här samarbetet. I år har det varit svårt för folk att få tillgång till våra matcher, var de än bor. Nu har de en unik chans att se alla matcher. Damfotbollen öppnas upp för miljoner, potentiellt miljarder, vilket inte har hänt förut, säger Ada Hegerberg till Womens Champions League.

För Chelsea-målvakten Zecira Musovic är nyheten en bevis för vart damfotbollen är påväg.

– Det känns viktigt för mig som spelare och som den förebild som man ändå är – att kunna visa upp fotbollen för framtida generationer. Att få de att drömma och visa att man kan nå sina mål, säger hon till SVT Sport.

Nöjd Seger

En annan som är väldigt nöjd är Rosengårds och det svenska landslagets Caroline Seger.

– Naturligtvis hade man önskat detta tidigare. Att det redan skulle ha funnits under många år. Att man kan se det på samma ställe i stället för att ha alla olika tjänster. För mig är detta vara positivt att det bara är en aktör som gör detta så vi kan samla det och göra det enkelt för många, säger Seger till Sportbladet.

Avtalet sträcker sig över fyra år. Under de två första säsongerna (2021/2022 och 2022/2023) kommer alla matcher att sändas gratis på DAZN och på deras Youtube. För de två följande säsongerna kommer 61 matcher att sändas på DAZN, medan 19 kommer att sändas gratis via deras Youtube-kanal.

KLIPP: Här är EM-matchen Janne bojkottar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.