Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog efter förlusten mot Österrike. Foto: BILDBYRÅN

Daniel Nannskog efter EM-kvalförlusten: ”Svensk fotboll mår inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll tungt med 3-1 hemma mot Österrike.

Nu tycker SVT:s expert Daniel Nannskog att Janne Andersson bör lämna om det finns en plan för en ersättare.

– Har man en ersättare klar som ska ta över efter honom i EM-kvalet så tycker jag man kan agera nu, säger han.

Österrike släckte Sveriges EM-hopp i inledningen av andra halvlek och vann till slut med 3-1. SVT:s expert Daniel Nannskog är kritisk till Sveriges andra halvlek. 

– Det är en bra första halvlek, det är bara målen som saknas där. Men andra halvlek tappar man koncentrationen och släpper in det här 1-0-målet. Det är för dåligt. Sedan blir det öppna landskap när Sverige försöker gå för kvittering, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

”Det är väldigt tydligt”

Janne Andersson har ett utgående kontrakt, det är två samlingar kvar den här hösten, finns det någon vits att ha honom kvar?

– Det är om man inte har en ersättare klar, har man en ersättare klar som ska ta över efter honom i EM-kvalet så tycker jag man kan agera nu direkt. Det är perfekt att den nya förbundskaptenen får några matcher för att spela in sig, där det väntar ett VM-kval, säger han.

Sverige har nu två raka missade slutspel och spel i Nations League C-division. Hur mår svensk herrlandslagsfotboll?

– Svensk fotboll mår inte bra, det är väldigt väldigt tydligt, det fanns bra tendenser mot Estland men det var ett väldigt svagt motstånd.

”Hade varit ett riktigt bra namn”

I SVT:s direktrapport namngav Daniel Nannskog en potentiell ersättare.

”Graham Potter, det hade varit ett riktigt bra namn. Om man tänker på det han fick ut av Östersund, det var ju övergivna spelare från Stockholmsklubbar. Vi i Sverige har inte de bästa spelarna, man måste få ut det bästa av dem. Men han kanske är för dyr”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet