Daniel Nannskog oroas över svensk fotbolls utveckling. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskogs kritik efter Häckens uttåg: ”Rejäl käftsmäll för svensk fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Häckens förlust i Champions League-kvalet kom oväntat.

Ett stort bakslag för svensk fotboll, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Det går inte att komma ifrån ordet fiasko, säger han.

Förlust på straffar, mot färiska Klaksvik. Därmed är Häcken utslaget ur Champions League-kvalet.

– Herregud, man blir lite matt faktiskt. Här snackar vi om ett Häcken som imponerat, inte minst förra säsongen. Och så kommer ett lag från Färöarna och slår ut mästarna. Det är en rejäl käftsmäll, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Hur stor skräll skulle du säga att det är?

– Det är så klart en jätteskräll. Med tanke på hur Häcken rustat och vilka spelare man har i sin trupp. Det är spelare som givetvis ska kunna klara av att gå vidare efter två möten. En enorm missräkning, säger Nannskog.

Tungt för svensklagen i Conference League

Förra veckan förlorade samtliga tre svenska lag (Djurgården, Hammarby och Kalmar) i Conference League-kvalet. De har förvisso chansen att vända på sina matcher i morgon, torsdag, men Nannskog är orolig över de senaste resultaten.

– Man reagerar på det. Någonstans visar det var allsvenskan står just nu. Det går inte att blunda för och snacka bort. Det är ett bevis på var allsvenskan står klassmässigt just nu. Det är jäkligt ledsamt, säger han.

Häckens Europa-kval är dock inte över än. Laget får nu chansen i Europa League-kvalet, mot litauiska Zalgiris Vilnius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.