Pernille Harder och Nadia Nadim när Danmark slogs ut av Spanien.

Danmark utslaget ur EM

Det krävdes en seger för att Danmark skulle ta sig vidare från gruppspelet.

Men Spanien fick danskorna inte hål på – Hoppet var helt ute när Marta Cardona i sista minuten öste in 1–0 för Spanien.

– Hade vi haft marginalen med oss så...säger Pernille Harder till SVT efteråt.

Danmark, som var piskat att ta en seger mot Spanien för att klara avancemanget till kvartsfinalen, spelade hungrigt från start och hade inte bara hindrat mer spelförande Spanien från att ta ledningen i första halvlek, utan även skapat en del vassa chanser.

– Jag är stolt över tjejerna. De gör det sjukt bra idag, säger Harder.

0–0 skulle stå sig så gott som hela matchen och i det läget var Spanien det lag som skulle ta sig vidare från gruppen.

Danmark var oerhört nära att ta ledningen genom Nadia Nadim med dryga tio minuter kvar, men skottet räddades av den spanska målvakten Sandra Panos.

Och spanjorskorna säkerställde sedan avancemanget när Marta Cardona i den 90:e minuten noterades för matchens enda mål. Med det var danskorna utslagna ur EM.

I kvartsfinalen ställs Spanien mot England.