Foto: Bildbyrån

Nytt orosmoln för Sverige – Seger med skadekänning

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kan Sverige antingen ta sig vidare till kvartsfinal i EM – eller åka ur.

Då har lagkaptenen Caroline Seger fått en skadekänning. 

– Under den senaste matchen mot Schweiz fick Caroline en känning i ena hälen som orsakat smärta, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Caroline Seger fick en smäll tidigt i matchen mot Schweiz och fick sin fot lindad, innan hon fortsatte.

Nu har lagkaptenen upplevt fortsatt smärta, enligt landslaget.

När spelarna tränar tillsammans på söndagkvällen kommer Seger därför att köra enligt ett individanpassat upplägg, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

– Under den senaste matchen mot Schweiz fick Caroline en känning i ena hälen som orsakat smärta. Hon kommer därför köra individuellt anpassad träning vid dagens pass för att optimera sin återhämtning inför morgondagen, meddelar landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Enligt förbundskapten Peter Gerhardsson är den individuella träningen en försiktighetsåtgärd.

– Hon ska vara spelbar imorgon, säger han på en presskonferens.

– Men om hon inte startar så funderar jag naturligtvis på en lösning redan nu. Det finns några alternativ så får vi se var vi hamnar.

Övriga spelare, inklusive Sofia Jakobsson som fick en smäll på knäet på träning, ska vara tillgängliga för 90 minuter spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.