Ingen trodde nog innerst inne att det skulle gå så långt men nu är allt hopp om spel ute för Danmarks landslag. Foto: TT.

Danska förbundet riskerar förlora 80 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Uefa meddelar att VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in. Därmed riskerar det danska förbundet DBU att gå miste om nära 80 miljoner kronor i bidrag från Uefa.

I och med beskedet löper Danmark risk att stängas av från VM-kvalet och det kommande EM-kvalet som inleds nästa höst.

Enligt Berlingske Tidende riskerar därmed bidrag från Uefa på upp mot 80 miljoner svenska kronor att frysa inne – vilket blir konsekvensen om Danmark inte får någon ersättning under perioden fram till EM 2021.

VM-kval fotboll

”Värsta straffet är uteslutning”

– Det mildaste straffet är att vi förlorar 0-3. Det värsta straffet är uteslutning i det här kvalet och möjligtvis också i senare kval. Men då är vi uppe i den yttersta kategorin, säger danska elitchefen Kim Hallberg, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Spelarna, som på grund av de infekterade förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har tränat på egen hand i Dragör, har hela tiden hoppats att det trots allt skulle bli spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet