City räddade en poäng i toppmötet mot Liverpool. Foto: Bildbyrån

De Bruyne räddade City-poäng på Anfield

Liverpool var på väg mot segern efter Mohamed Salahs trollerinummer.

Men Manchester City och Kevin De Bruyne lyckades ordna 2–2 i en sprakande match på Anfield.

Manchester City stod för den bästa fotbollen i första halvlek av Premier Leagues toppmöte, men det var ändå 0–0 i paus.

I en svängig, underhållande och högklassig andra halvlek hände desto mer.

Målskyttet inleddes i 59:e minuten när Liverpool ställde om i en blixtrande kontring iscensatt av Mohamed Salah. Egyptiern satte fart från egen planhalva och serverade till slut en perfekt djupledsboll till Sadio Mané. Löpningen och avslutet från Mané höll lika hög klass och så var det 1–0 till hemmalaget.

En ledning som höll i tio minuter. Då var det i stället Gabriel Jesus som förarbetade och Phil Foden som, från liten vinkel, avslutade distinkt och sköt 1–1 från vänsterkanten.

De Bruyne räddade poäng

I 76:e minuten tog Liverpool kommandot igen. Salah fintade med fart och finess bort en hel drös Cityspelare innan han pricksköt 2–1 intill bortre stolpen. Vansinnigt läckert, men den här gången höll euforin på Anfield bara i sig i fem minuter. Sedan var det Kevin De Bruyne som, med ett skott som ändrade riktning på Joel Matip, såg till att det stod 2–2.

Liverpools Fabinho tog sedan för lång tid på sig när han hade ett gyllene läge att näta för hemmalaget i slutminuterna. Och när tränarna Jürgen Klopp och Pep Guardiola lite senare kramades efter slutsignalen hade de en poäng var att ta med sig in i respektive omklädningsrum.

Det oavgjorda resultatet gör att Chelsea behåller serieledningen efter sju omgångar, en poäng före Liverpool och två före Manchesterlagen United och City, Everton och Brighton.