Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matilda Vinberg Foto: Bildbyrån.

”De har stora svagheter – vi ska såra dem”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ställs ikväll mot tuffaste gruppmotståndaren England.

Där spelar många spelare i stora klubbar i engelska ligan.

– Det blir intressant att mäta sig med dem, säger Matilda Vinberg till SVT Sport.

Sverige vann sin premiärmatch i U19-EM i fotboll med mot Tyskland med 2-0. England vann sin mot Norge med 4-1.

När gruppledarna nu möts förväntar sig Sveriges förbundskapen Caroline Sjöblom en svår match.

England vann förutom premiären alla sex kvalmatcher.

– Jättetufft motstånd. De har väldigt många fotbollsspelare i England oavsett vem de startar med. Många tillhör stora klubbar i Womens Super League och spelar också matcher i ligan. Vi behöver ha en väldigt bra matchplan. Jag är trygg med att spelarna vet vad de ska göra. Det gäller bara att de vågar göra det, säger hon.

Ser fram emot att få mäta sig

Matlida Vinberg, som var en av två spelare i turneringen att göra två mål i premiären, ser fram extra mot matchen. Hon följer engelsk fotboll och vill gärna själv spela i ligan där i framtiden. 

– Det ska blir kul att mäta sig med England och se hur duktiga de är som lag och fotbollsspelare. Jag har kollat upp spelarna och i vilka klubbar de spelar och det är många i stora klubbar i England. Det blir intressant att se hur duktiga de är, att möta sig med dem och se vad de är bra på, säger hon.

Hur tror du att ni kommer stå er?

– Jag tror att vi kommer att stå upp ganska bra. Vi är ett bra lag och jag tror att vi är tippade att komma långt också. Jag hoppas att England tänker likadant när de möter oss, säger Matilda Vinberg.

”Vi ska såra dem”

Caroline Sjöblom ser förutom vassa offensiva innermittfältare, som gärna ska ha så lite boll som möjligt, också delar i engelskornas spel som går att utnyttja.

– Vi ska såra dem. De har stora svagheter. De är väldigt offensivt balanserade. Det kommer vi att nyttja med den spets som vi har.

Se matchen som har avspark 17.30 på SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förvirring kring Sveriges ledningsmål mot Tyskland i U19-EM. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.