Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förvirring kring Sveriges ledningsmål mot Tyskland i U19-EM. Foto: SVT

Förvirringen efter svenska EM-målet: ”Olika bud”

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Vinberg gjorde två mål när Sverige vann över Tyskland i U19-EM.

Eller?

– Det är fortfarande lite olika bud om vem som gjorde och har fått det första målet, säger SVT Sports kommentator Daniel Kristiansson

Sverige slog Tyskland med 2–0 i premiären av U19-EM efter viss förvirring. Första målskytt var Bea Sprung, trodde många, inklusive SVT Sports kommentator Daniel Kristiansson.

– Jag undrar om Vinberg är på den, jag tror inte det, sade han i sändningen.

På Uefas officiella målservice står Vinberg som målskytt, efter korrigering. Svenska Fotbollförbundet skriver på sociala medier att det var Sprung, inte Vinberg, som gjorde ettan.

Vinberg: ”Jag gjorde två”

På reprisen syns att Matilda Vinberg gör en huvudrörelse när bollen passerar henne i luften.

– Vi pratade lite om det i halvtid, hon (Bea Sprung) frågade om jag touchade, och det gjorde jag, säger Vinberg till SVT Sport.

Så du gjorde båda målen?

– Ja, jag gjorde två.

”Som jag förstod det så fick Matilda en touch på bollen”

Bea Sprung:

– Jag fick bollen och såg att det var sådan yta, en passning bakom deras backlinje tänkte jag, som jag förstod det så fick Matilda en touch på bollen, så då är det är hennes såklart, säger hon till SVT Sport.

Pratade ni något om det?

– Jag frågade henne (Matilda Vinberg) när vi firade målet, hon sade att det var en touch, helt ärligt så spelar det ingen roll, vi vann matchen.

Se målet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.