Linköpings tränare Olof Unogård deppar efter förlusten mot Växjö i augusti. Foto: Bildbyrån

De ska ersätta Banusic och Dowie i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårsmästarna Linköping har haft en tung säsong och läget blev knappast ljusare när Marija Banusic och Natasha Dowie lämnade i somras. Nu har ersättarna presenteras – det blir Emma Jones och Yasmine Alidou A'Anjou.

Efter fjolårssegern i damallsvenskan har årets säsong inte alls gått som tänkt för Linköpings FC.

Trots en återvändande Kosovare Asllani har laget inte kunnat blanda sig in i en toppstrid, och i början på juli lämnade även anfallsstjärnorna Marija Banusic och Natasha Dowie.

Strax innan transferfönstret slog igen på söndagen lyckades klubben till slut hitta de nödvändiga ersättarna. Brittiska anfallaren Emma Jones, 24, ansluter senast från Oregon State University i USA och kanadensiska Yasmine Alidou A'Anjou, 23, från Olympique Marseille i Frankrike.

– Alla har vetat om att vi behövt förstärka laget på forwardssidan och tillföra spelare i en ganska tunn trupp, så jag är glad att vi nu har lyckats med det, säger lagets tränare Olof Unogård till klubbens hemsida.

Inväntar arbetstillstånd

Anfallarna har skrivit på kontrakt över säsongen med möjlighet till förlängning även över kommande säsong.

– Eftersom det här blev klart sent igår kväll, precis innan fönstret stängde, handlar det nu om att få hit spelarna så fort som möjligt och att få dem spelklara. Jones kan förhoppningsvis bli det rätt snabbt, medan vi behöver invänta ett arbetstillstånd för Alidou D’Anjou, fortsätter Unogård.

Linköping föll i helgen med 1-0 mot Växjö och är placerade på femteplats i serien. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.