Nina Jakobsson. Foto: TT Bild

Debutanten: ”Gäller att försöka ha is i magen”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag väntar det viktiga returmötet med Ukraina. En match som kan bli Piteås Nina Jakobssons första i A-landslagströjan.

– Jag försöker njuta och göra mitt bästa, säger mittfältaren till SVT Sport.

Efter framgången med klubblaget Piteå togs Nina Jakobsson ut till landslaget inför matcherna mot Ukraina och Danmark. Hon har tidigare spelat i ungdomslandslagen men får nu ta klivit upp till A-landslaget.

– Det är skillnad på tempot, passningsspelet, hårdheten och precisionen i passningarna och sen är det att alla verkligen är här och nu, så det är jättekul att vara med här, säger Jakobsson.

Damlandslaget i fotboll

Och några av förebilderna spelar fortfarande.

– När man var yngre så har man sett många av de äldre på tv såklart. Fischer, Seger och Asllani och de här så det är klart att det är häftigt att träna med dem.

–  Jag känner mig jättevälkommen och verkligen omhändertagen.

Hon såg Sveriges förlust mot Ukraina på tv och inför returen tycker Jakobsson att det finns saker att förbättra.

– Man behöver vara lika noga i sista tredjedelen som man är längre ner i plan. Så det gäller att försöka ha is i magen och verkligen hitta passningar och kanske inte bara skicka in bollen. Så det är mest att vara noggrann och verkligen tydlig i straffområdet också så tror jag att det kommer komma bra lägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet