Degerfors-jubel. Foto: Bildbyrån

Degerfors tillbaka på vinnarspåret igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett kryss och en förlust tog Degerfors tre poäng igen i superettan under onsdagskvällen. Hemma mot Örgryte vann de med 2-0 och behåller serieledningen.

– Vi sitter i ett drömläge och det hade varit så jävla häftigt att gå upp, säger Victor Edvardsen till Dplay.

Anfallaren Victor Edvardsen öppnade målskyttet redan efter sju minuter, och var glad över de tre poängen efter två matcher där laget inte mäktat med något mål framåt.

– Vi har levererat i 22 omgångar och nästan inte gjort någon dålig match. Så på något sätt tror jag det var bra för oss så att vi får en väckarklocka, att det är inte så jävla enkelt om vi inte gör jobbet, säger han till Dplay.

”Nervös nästan konstant”

Edvardsen, som gjort 13 mål för Degerfors i år, erkänner att tankarna på en eventuell allsvensk plats finns där.

– Jag brukar sällan vara nervös inför en match men jag är det nästan konstant nu. Det är nog för vad som komma skall. Vi sitter ju i ett drömläge och det hade varit så jävla häftigt att gå upp.

Johan Bertilsson gjorde Degerfors andra mål i 2-0-segern mot ett Örgryte med nya tränare vid rodret. Värmlänningarna leder superettan tre poäng före Halmstad, som ikväll bortaslog Norrby med samma siffror.

Ned till Öster på kvalplats skiljer det åtta poäng, med sex omgångar kvar att spela.

SE OCKSÅ: Här betyder fotbollen allt för invånarna – ”Utan Degerfors IF hade det varit en dödsstad” (10 oktober 2020)

Superettan

Degerfors IF logo

Degerfors IF

2 - 0

Örgryte IS logo

Örgryte IS

Stora Valla, Degerfors
Publik: 0
Domare: Andreas Dufva-Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.