Årets nykomling. Det priset fick Dejan Kulusevski ta emot vid Idrottsgalan. Foto: Bildbyrån.

Dejan Kulusevski prisad på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski blev först ut att prisas på Idrottsgalan.

Sveriges nya fotbollsstjärna utsågs till årets nykomling.

– Jag vill också tacka mig själv för att aldrig ha gett upp, säger han i SVT.

Det speciella idrottsåret 2020 sammanfattas med en speciell version av Idrottsgalan. Idrottsprofiler – tidigare som aktiva – brukar i vanliga fall samlas i massor när Sveriges bästa idrottsprestationer ska prisas.

Så inte denna gång.

Idrottsgalan

Duplantis flerfaldigt nominerad

Ett fåtal gäster – med Armand Duplantis som den största stjärnan – dök upp på röda mattan. Friidrottsstjärnan har chans att vinna tre olika kategorier.

Men han var inte först ut att prisas.

Kulusevski köptes av Juventus

Det var i stället Dejan Kulusevski som utsågs till årets nykomling.

Sveriges nya fotbollsstjärna slog igenom som utlånad till italienska Parma i Serie A, och 20-åringen imponerade så pass mycket att han köptes av storklubben Juventus och han har även cementerat sin plats i det svenska landslaget.

Tackade sig själv

I en förspelad intervju i SVT uttrycker han sin tacksamhet och hyllar människorna i din närhet, som familjen och flickvännen. Men också en annan person.

– Jag vill också tacka mig själv för att aldrig ha gett upp. Jag är väldigt glad och det här kommer få mig att jobba hårdare, säger han.

Kulusevski vann utmärkelsen före MMA-fajtern Khamzat Chimaev, golfaren Julia Engström och långdistanslöparen Emil Millán de la Oliva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet