Dejan Kulusevski öppnar upp sig skadan som plågade stjärnskottet under säsongen Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Dejan Kulusevski: ”Jag hade svårt att ta på mig skorna”

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 januari skrev den svenske supertalangen Dejan Kulusevski på för Juventus.

Efter det gjorde han bara ett mål till corona pausade Serie A.

Nu avslöjar han för SVT Sport att han var plågad av en skada.

– Jag hade svårt att ta på mig skorna innan match, säger han till SVT Sport.

Dejan Kulusevski, 20, hade en otrolig höst och tog Serie A med storm i Parma. Den 2 januari sålde Atalanta, som han ägdes av, honom till storklubben Juventus och efter det slutade målleveransen.

Av de åtta matcherna som följde innan coronapausen startade han bara fem och gjorde bara ett mål. Nu berättar han att en ljumskskada var orsaken till formsvackan.

”Blev verkligen kaos”

– Otroligt tufft, verkligen. Jag kunde inte träna, men jag spelade matcher på smärtstillande. Ingen visste om det här. Jag gjorde inte så mycket poäng under de här matcherna eftersom jag var kanske 30 procent frisk och hade svårt att ta på mig skorna innan match, säger han och fortsätter:

– Det blev verkligen kaos. Det kändes som kroppen lade av. Jag kunde inte lyfta benen och det gjorde ont när jag sov.

Hur nervös blev du under den här tiden?

– Om det är något som inte fungerar i kroppen så blir man nervös, för du har inga svar. Den hjälpen jag fick var inte tillräcklig och den fungerade inte. Om man inte kan springa så blir det svårt att spela. Du spelar i Serie A, men kan inte accelerera och då är det väldigt svårt att vara bra, säger Kulusevski.

”Det var mycket snack”

Efter coronapausen glänste en frisk Kulusevski igen och gjorde fem mål och två assister på 13 matcher.

– Det var mycket snack om att jag hade slutat spela då jag hade skrivit på för Juventus. Jag undrar vad de säger nu, efter corona, säger han.

Se ett längre reportage med Dejan Kulusevski i spelaren nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.