Patrik Schick (i rött) gjorde bästa tänkbara PR för sig och övergången till Juventus när hans Tjeckien slog Italien med 3-1 i U21-EM under onsdagen. Foto: TT.

”Den nye Ibrahimovic” till Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under brinnande U21-EM lämnade Tjeckiens Patrik Schick Polen för att skriva kontrakt med Juventus i serie A. På lördag kan ”Den nye Ibrahimovic” föra sitt Tjeckien till semifinal.

Det snurrar verkligen för Tjeckiens U21-spelare Patrik Schick. I går spelade han mot Italien i 3-1-segern i Tychy i södra Polen.

I morse var Sampdoria-spelaren på plats i Turin för att skriva på ett kontrakt som CL-finalisten Juventus betalar 310 miljoner kronor för.

På lördag ska 21-åringen vara tillbaka och spela för Tjeckiens U21-lag då man avslutar gruppspelet mot Danmark och kan vid vinst ta sig till semifinal.

Nedved förtjust i värvningen av landsmannen

Juventus vicepresident Pavel Nedved är förtjust över landsmannen som redan kallas ”Den nye Ibrahimovic”.

– Han påminner mig om hur Zlatan Ibrahimovic var när han kom till Juventus, säger Nedved som spelade med Ibrahimovic i början av 2000-talet enligt Goal.com.

Nedved pekar på att Zlatan saknade muskler när han kom till Juventus men byggde upp sig och gick upp från 82 till 95 kg på ett år, enligt en intervju i Sunday Times.

– Zlatan skaffade sig muskler och blev en anfallare i världsklass. Schick är också den typen av anfallare; stora fötter, lång och snabb, säger Neved som hunnit bli 44 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.