Dennerby upprörd efter VAR-straffarna: ”Berättar jag mina känslor blir jag hemskickad”

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Dennerbys Nigeria riskerar att få lämna fotbolls-VM efter straffkaos och 0–1-förlust mot hemmanationen Frankrike.

– Det här blev förstört av folk som vi inte är så glada över, sade en upprörd Dennerby efteråt.

Nigeria och dess svenske förbundskapten Thomas Dennerby tvingas nu vänta i ovisshet till gruppspelet är över för att se om deras tredjeplats, och tre inspelade poäng, räcker för en plats i åttondelsfinal. Dit går fyra av de sex grupptreorna.

Nigeria höll 0–0 i nästan 80 minuter mot hemmafavoriten Frankrike då Frankrike tilldömdes en straff efter VAR-granskning, en straff som missades men Frankrike fick en chans till eftersom Nigerias målvakt rörde sig någon centimeter utanför straffområdeslinjen (en fot måste vara på linjen) och Wendie Renard gjorde då inget misstag utan slog in 1-0.

”Blir hemskickad”

På presskonferensen efteråt var Dennerby, som stod med armarna rätt ut under det flera minuter långa kaoset, mycket upprörd, men försökte hålla tillbaka känslorna:

– Om jag berättar hur jag verkligen känner så kommer jag förmodligen att bli hemskickad, sade han och fortsatte:

– Naturligtvis är jag besviken över resultatet. Frankrike är ett riktigt bra lag och behöver inte hjälp för att vinna. Jag känner mig besviken för att tjejerna gjorde så bra ifrån sig och följde matchplanen perfekt, men det förstördes av folk vi inte är så glada över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.