Renard matchvinnare efter dubbla straffchanser

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike vann med 1-0 mot Nigeria efter att Wendie Renard gjort 1-0 på straff. En straff som Renard missade, men fick slå om sedan Nnadozie i Nigerias mål rört sig för tidigt. Förlusten innebär att Nigeria nu får vänta in övriga gruppspelsmatcher innan avancemanget är säkrat.

Hemmanationen Frankrike besegrade Nigeria med 1-0. Men seger satt lång inne. Först i den 79:e minuten lyckades Frankrike få hål på det nigerianska försvaret. Efter att Ebere kommit sent in i en situation och VAR tagits in,  dömdes det straff, samtidigt som Ebere fick sitt andra gula kort och visades ut.

Mittbacken Wendie Renard klev fram mot straffpunkten, men den svagt slagna straffen tog i stolpen. Men VAR kopplades in igen för att granska om Nnadozie i Nigerias mål rört sig för tidigt från mållinjen och efter en kortare granskning slogs straffen om.

Den här gången gjorde Renard inget misstag, utan hon bytte hörn och höjd och placerade in bollen i det högra krysset. Frankrike jublade, medan Nigeria och förbundskaptenen Thomas Dennerby tydligt visade sin frustration.

Målet var samtidigt Renards tredje i detta VM, vilket innebär att hon ensam har gjort fler mål än tolv av lagen i mästerskapet.

Förlusten gör samtidigt att Nigeria stannar på tre poäng och därmed får vänta ut resterande gruppspelsmatcher innan de vet om avancemanget är säkrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.