Foto: TT Nyhetsbyrån

”Det är en otrolig morot för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Piteå är inne i sin tuffaste period under säsongen och mellanlandar i Eksjö.

Efter två raka förluster väntar nu Rosengård på söndag – ett lag de aldrig har besegrat.

– Det kommer vara fajt där ute, säger lagkapten Ellen Löfqvist till SVT Sport.

Uppsala, Vittsjö, Kristianstad och Rosengård – alla lag borta inom loppet av 22 dagar, och däremellan två hemmamatcher. Piteå IF är mitt inne i sin tuffaste period för säsongen med långa resor. I onsdags förlorade laget borta mot Kristianstad och på söndag väntar Rosengård i Malmö. För att undvika många resdagar laddar laget i småländska Eksjö.

– Det har varit bra att kunna landa på ett och samma ställe. Eftersom det är en väldigt liten stad så får man lätt en hemtrevlig känsla, vilket vi är vana vid i Piteå, så det känns nästan som hemma det här, säger Ellen Löfqvist till SVT Sport.

”Inte många som tror att vi kommer vinna”

Laget åkte ner till Kristianstad i tisdags, spelade match på onsdagen och åkte sedan till hotellet i Eksjö. På lördag går resan vidare till Malmö där de ställs mot Rosengård på söndag. Just Rosengård har varit en mardrömsmotståndare för laget och de har aldrig vunnit en match mot skåningarna.

– Det faktum att vi aldrig besegrat Rosengård, det är en otrolig morot för oss. Utåt sett är det nog inte många som tror att vi kommer vinna, men det kommer vara fajt där ute, säger Löfqvist.

För tränare Stellan Carlsson ligger fokus på att få truppen att återhämta sig ordentligt inför helgen för att vända den negativa trenden med två förluster.

– Det är den mest intensiva och tuffaste perioden vi ska gå igenom. De absolut viktigaste dagarna är de vi har nu mellan matcherna. Vi måste jobba med att hinna återhämta oss på ett bra sätt och hämta kraft även mentalt. Det finns så klart fotbollsmässiga grejer, men de spelar ingen roll om vi inte får till det andra, säger han till SVT Sport.

Kaptenen kan missa matchen

Piteå kan få klara sig utan lagkapten Löfqvist som utgick skadad i senaste matchen.

– Vi tar det dag för dag, förhoppningsvis går det så pass bra att jag kan vara tillgänglig, säger hon.

Rosengård–Piteå spelas på söndag 14.00. SVT sänder matchen i SVT1 och SVT Play med start 13.50.

Klipp: Piteås får oväntad hjälp för att undvika mardrömmen (4 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.