Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filippa Curmark, lagkapten, Häcken inför mötet med spanska storlaget Real Madrid i Champions League. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Detaljen som kan gynna Häcken i CL-mötet med storlaget Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Seger mot Paris FC. Nu väntar nästa utmaning för Häcken i Champions League. Då tror laget på hemmaplansfördel – av flera anledningar.

– Jag hoppas det är en fördel, säger lagkapten Filippa Curmark.

I damallsvenska guldstriden blev det en svidande andraplats bakom Hammarby efter en målskillnadsrysare. Men Häcken revanscherade sig snabbt i Champions League och slog Paris FC med 2-1 på bortaplan.

Nu väntar nästa stora utmaning i Europaspelet: spanska tabelltvåan Real Madrid på hemmaplan.

I spanska motståndarlaget finns världsstjärnor som Olga Carmona och Linda Caisedo. Men Häcken låter sig inte avskräckas.

– Starten vi fick i Paris ger oss gott självförtroende och skapar respekt tror jag, eller är jag helt övertygad om, hos motståndarna, säger tränare Mak Lind.

Runt 4 500 biljetter har redan sålts inför mötet på Bravida Arena. Dessutom finns andra faktorer som kan gynna hemmalaget. Som svenskt novemberväder i Göteborg.

– Lagom väder. Spanjorerna kommer hit och får känna på hur det är att spela fotboll på Hisingen. Känslorna är väldigt positiva, säger Mak Lind.

SVT sänder matchen med avspark klockan 18.45 på torsdag i SVT2/Play.

En annan detalj som talar för Häcken – hör Filippa Curmark i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.