Juan Cala nekar till anklagelserna men Valencia och Mouctar Diakhaby slår tillbaka. Foto: TT

Diakhaby och Valencia lämnade planen – nu berättar han varför

Uppdaterad
Publicerad

Valencias Mouctar Diakhaby berättade på tisdagen att han blev kallad n-ordet av motståndaren Juan Cala.

Cala förnekar kraftigt hans påstående.

Men Valencia gick direkt ut och försvarade Diakhaby.

”Cala missade ett bra tillfälle att be om ursäkt”, skriver klubben i ett uttalande.

Det var i söndagens La Liga-match mellan Cadiz och Valencia som bråk utbröt efter en situation mellan Cadiz Juan Cala och Valencias Mouctar Diakhaby. Bråket ledde till att Valencias spelare lämnade planen. Enligt Valencia hade Diakhaby utsatts för en rasistisk förolämpning av Cala.

Under tisdagen kommenterade för första gången Diakhaby händelsen.

– En spelare förolämpade mig, han kallade mig för n-ordet, säger Diakhaby i en video på Instagram.

”En offentlig lynchning”

Ungefär samtidigt berättade Juan Cala sin version av händelsen under en presskonferens och han förnekar kraftigt Valencia och Diakhabys anklagelser.

– Det här har blivit en cirkus, en offentlig lynchning. Det blev en situation och jag sade ”lämna mig ifred”, jag vet inte vad han tror att han hörde, sade Cala enligt flera medier.

Han säger också att han stöttar kampen mot rasism, men att han inte tycker att det finns rasism inom den spanska fotbollen.

– Jag kan säga till honom att det inte finns någon rasism inom den spanska fotbollen mellan spelarna. Varje lag har fem eller sex svarta spelare. Jag är för att stötta kampen mot rasism, men för mig finns det ingen rasism mellan spelarna i spansk fotboll, säger han.

Klubben kritisk

Valencia var snabba på att svara på Calas förklaring. I ett uttalande, med rubriken ”Juan Cala, vi tror inte på dig”, bemöter de hans svar.

”Cala missade ett bra tillfälle att acceptera sitt misstag och be om ursäkt till den påverkade spelaren. Istället för att göra det attackerade han både Diakhaby och andra medlemmar av Valencia CF”.

KLIPP: Hör tränaren berätta om vad som hände när laget lämnade planen (5 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.