Häcken cupmästare – vann stort i finalen

Häcken är Svenska cup-mästare 2021.

Eter 0-0 i paus gick proppen ur för ett överlägset Häcken som till slut vann med 3-0 mot Eskilstuna.

– Hur roligt som helst, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Ett dominant Häcken ägde mycket av spelet i den första halvleken – men ledningmålet kom först tio minuter in i den andra.

Efter en kort hörna från höger hamnade bollen hos Filippa Angeldahl som fintade sig förbi sin bevakning strax utanför straffområdet och gick på skott.

Skottet gick via Eskilstunaben och ändrade riktning vilket ställde Emma Holmgren i Eskilstunas mål.

Eskilstuna, tvingat att flytta upp, var nära att svara direkt. Anna Oskarsson fick fritt skottläge till höger i planen och drog till – men skottet smet strax utanför Jennifer Falks högra stolpe.

Angeldahl ger Häcken ledningen med 1-0:

Urstark Blackstenius ökade på

I den 70:e minuten utökade Häcken genom Stina Blackstenius. Anfallaren mötte ett inkast högt upp i planen, vände runt och avancerade inåt mot mål.

Trots tuff bevakning var Blackstenius urstark och lyckades hålla bort Eskilstunaspelaren samtidigt som hon drog till och satte 2-0 i det bortre hörnet.

– Jag försöker driva bollen inåt och på något sätt kommer jag till ett avslut. Det är alltid kul att få göra mål, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Curmark: ”Underbart”

Inbytte Pauline Hammarlund avslutade målskyttet när hon gjorde 3-0. Därmed är Häcken Svenska cup-mästare 2021.

– Jättekul. Jag ska njuta av den här vinsten och den här titeln. Det är hur roligt som helst, säger Blackstenius.

Filippa Curmark instämmer.

– Det är underbart. Man spelar fotboll varje dag för att vinna titlar. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match i dag, säger hon.

Klassmål när Blackstenius gör 2-0: ”Magnifikt”

”De var bättre än oss”

Häcken vara nära att ta ledningen redan i den första halvleken när Emma Kullberg nådde högst på en hörna från vänster.

Kullberg tajmade perfekt när hon gick upp och satte pannan på bollen, men nicken tog i ribban.

Eskilstuna hade ett par bra lägen i matchen men lyckades inte få hål på Häcken och Jennifer Falk.

– Det är klart att det inte känns kul. Jag känner att vi kan bättre. Samtidigt skapar vi några lägen och vi borde kanske gjort mål på dem i en sådan här match, säger Eskilstunas Loreta Kullashi.

– Men de var bättre än oss och förtjänar att vinna.