Se situationen där Marcus Danielson blir utvisad i matchen mot Lech Poznan Foto: Bildbyrån

Djurgården utslaget ur Europa Conference League

Uppdaterad
Publicerad

Europaäventyret är över.

Ett decimerat Djurgården förlorade returen mot Lech Poznan.

– Om de i VAR-rummet tycker att det är rött, så är det väl det, säger Marcus Danielson till SVT Sport.

Över 21 000 åskådare på Tele2 Arena såg Djurgården bli utslaget ur åttondelsfinalen i Europa Conference League. Dif lyckades inte vända på 0–2-underläget från första mötet, och efter två mål på tilläggstid slutade dubbelmötet med totalt 0–5 till polska Lech Poznan.

– Det är väldigt tungt just nu, säger Hampus Finndell till SVT Sport.

Strax före paus inträffade ett ödesdigert ögonblick för Djurgården. Mittbacken Marcus Danielson stoppade Afonso Sousa precis utanför straffområdet, domaren visade först gult kort men efter videogranskning ändrades det till rött.

– Jag försvarar inte tillräckligt bra, säger Marcus Danielson

Vad tycker du om beslutet?

– Jag har sett det i efterhand, jag har ju spelare bakom mig. Som alltid är det en bedömningsfråga. Om de i VAR-rummet tycker att det är rött, så är det väl det.

80 miljoner kronor i prispengar

Gästande polackerna en man mer på planen i hela andra halvlek. Till en början räddades hemmalaget av ribban två gånger, men tretton minuter före full tid kom första baklängesmålet. Från vänsterkanten passade Pedro Robocho in till Filip Marchwinski som vinklade in 1–0 till Poznan.

Sedan på tilläggstid, när möjligheterna till en mirakelvändning var passé, ordnade duon Michal Skoras och Nika Kvekveskiri både 2–0 och 3–0 med varsitt mål och varsin assist.

Lech Poznan vidare, efter 5–0 totalt, till kvartsfinal som lottas i morgon, fredag.

– Vi hade ett resultat att jaga i dag, och tyvärr lyckas vi inte med det. 5–0-bättre än oss vet jag inte om de är. Men det är så just nu och det är väldigt bittert, säger Djurgårdsmittfältaren Hampus Finndell.

Trots uttåget har Djurgården fått knappt 80 miljoner kronor i prispengar tack vare framgångarna i Europa Conference League där laget vann sin grupp i höstas.

Europa Conference League, åttondelsfinal 2:2

Djurgården-Lech Poznan 0-3 (0–0)

0–1 Filip Marchwinski (77), 0–2 Nika Kvekveskiri (90), 0–3 Michal Skoras (90).

Lech Poznan vidare med sammanlagt 5-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.