Slarv fällde Djurgården i Europa Conference League: ”Ska inte få hända”

Farligt hemmastarka Lech Poznan har tagit greppet om Europa Conference League åttondelen mot Djurgården. Det avgörande 2-0-målet kom till efter en misslyckad rensning.

– Det där ska ju bara inte få hända egentligen, säger Glenn Strömberg.

I Europaspelet har Lech Poznan varit omöjliga att slå på hemmaplan. Senast att känna på det var Bodö/Glimt. Och Djurgården blev inget undantag.

Runt 40 000 hemmasupportrar fick se sitt polska lag vinna med 2-0.

Matchen levde med tio minuter kvar att spela när det slarvades rejält i Djurgårdsförsvaret. Inbytte Jesper Löfgren och Hampus Finndell tappade bollen i eget straffområde rakt framför fötterna på Adriel Ba Loua, som passade fram målskytten Filip Marchwinski.

– Lech Poznan har inte hittat något framåt i andra halvlek. Man ger bort ett otroligt viktigt mål för Poznan. Den där bollen ska bara bort, kommenterar Glenn Strömberg i Viaplays sändning.

Jätteläge för Djurgården i första

Dryga halvtimmen in i matchen var Joel Assoro bara centimeter från att skarva bollen i nät med bröstet efter ett inlägg från Victor Edvardsen.

Istället skulle Poznan ta ledningen efter frispark. Kroaten Antonio Milic kom högst i luckan mellan två dif-spelare och nickade kliniskt in bollen långt från Widell Zetterströms utsträckta armar.

– Tungt såklart. Hade det bara varit 1-0 vid slutsignal hade det varit lättare. Men nu får vi rätta oss efter det och ladda om för nästa vecka, säger Djurgårdens Marcus Danielson till Viaplay.

Returen spelas på Tele2 Arena den 16 mars.