Djurgården vände efter omdiskuterad straff

Uppdaterad
Publicerad

Straffmiss från 0–2.

Efter det vände Djurgården mot Norrköping som fortfarande har noll poäng i allsvenskan efter tre omgångar.

Påskaftonsdrabbningen mellan Djurgården och Norrköping blev dramatisk. Detta inför 15 000 åskådare på läktarna som fick se Jonathan Levi ge gästerna ledningen.

En halvtimme in i matchen skarvade han in Jean Carlos de Britos inspel, såväl Levis som Norrköpings första allsvenska mål för i år.

– Ett bra mål. Jag har väl egentligen inte den anfallsinstinkten i mig, men i dag satt den. Wow, vilken känsla i hela laget och vilken prestation vi gör i första halvlek, säger Jonathan Levi i Discovery+ sändning.

Ledning för Peking efter första halvlek, ett övertag som kunde ha växt efter dryga timmens spel. Christoffer Nyman kapades av mittbacken Hjalmar Ekdal, domaren valde att peka mot straffpunkten. En situation där det kunde ha blåsts frispark, då kontakten började utanför straffområdet.

Inhoppare bakom vändning

Nyman tog själv hand om straffen, målvakten Jacob Widell Zetterström slängde sig tidigt åt sitt vänster. Men Nyman sköt långt utanför den andra stolpen. Och fortfarande 1–0 Norrköping.

Men efter det gav de blårandigas byten effekt. Mittfältaren Emmanuel Banda var inne på planen i 57 sekunder innan han kvitterade efter att ha utnyttjat en svag nickrensning. Och sedan fullbordade Djurgården vändningen.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid tryckte Joel Asoro, också inbytt, in skottet. Oscar Jansson var på bollen med handsken men Norrköpingmålvakten lyckades inte hålla emot.

2–1 till Djurgården, som tog sin andra seger för säsongen medan Norrköping nu har inlett med tre raka förluster. Det har endast inträffat en gång tidigare för klubben, säsongen 1925/1926 öppnade Peking med fyra raka förluster i Sveriges högstaliga som Norrköping tillhört i 82 säsonger.

– Ja, vad gör man? Lägger om taktik så vi spelar skit och kanske vinner matcher? Det kan man inte heller göra. Det gäller bara att fortsätta, vi har läge att få ännu mer marginal när vi leder med 1–0, så det vill sig inte riktigt, säger Norrköpings tränare Rikard Norling till Discovery+.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 1

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 15263
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.