Djurgården ska spela ECL-playoff. Foto: Bildbyrån

Djurgården till playoff i Europa Conference League

Djurgården är nu ett dubbelmöte från gruppspel i Europa Conference League. Man besegrade idag rumänska Sepsi med 3-1 på hemmaplan (6-2 sammanlagt) och är därmed klara för playoff till den europeiska tredjeturneringen.

– Det är jättebra, men nu laddar vi om, säger lagkapten Magnus Eriksson till Sportbladet Play.

Det var faktiskt gästande Sepsi som tog ledningen då Vosmin Mateis frispark gick hela vägen in i Djurgårdens mål.

Men Djurgården vaknade snabbt och kvitterade bara fyra minuter senare. Piotr Johansson hittade Hampus Finndell efter ett mönsteranfall.

Redan i den 23:e minuten hade Stockholmslaget vänt då en Joel Asoro i storform nickade in 2-1.

– Vi får en jobbig start, första tio minuterna. Sen när vi får in målet (1-1) så tycker jag att hela matchen förändras, säger Joel Asoro till Sportbladet Play.

Med 20 minuter kvar att spela visade Asoro klass igen. Han lurade en Sepsi-försvarare och sköt snyggt in 3-1. Målet var anfallarens fjärde i dubbelmötet.

– Han är inne i ett stim och betyder väldigt mycket för oss, säger Eriksson.

Segern och avancemanget kom ändå med lite smolk i glädjebägaren då den viktiga mittfältaren Rasmus Schüller tvingades byta med ett lindat vänsterlår. Emmanuel Banda ersatte finländaren som även inför matchen var ett frågetecken på grund av lårproblem. I paus var man även tvungen att byta ut Finndell.

Djurgården ställs nu mot Apoel FC från Cypern i playoff.