16-årige Lucas Bergvall har fått erfarenhet av seniorspel i BP. Foto: Bildbyrån

Djurgården värvar 16-årige Lucas Bergvall

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens IF värvar ungt.

Nu har de köpt loss den 16-årige mittfältaren Lucas Bergvall från BP, vilket de presenterade på fredagen.

– Jag hade många valmöjligheter men det kändes ändå som att Djurgården var ett perfekt steg för mig, säger Bergvall till Djurgårdens hemsida.

Lucas Bergvall var lagkapten i BP:s 06-lag som skördade stora framgångar i både Sverige och Europa. I somras fick han dessutom ta steget upp i A-laget och spelade elva matcher (fyra från start) i en säsong där BP gick tillbaka upp i allsvenskan.

Ändå byter Bergvall klubb.

– Det känns som ett väldigt bra steg i min karriär och jag kommer till en förening som jag tror passar mig bra just nu, säger Lucas Bergvall till Djurgårdens hemsida efter att hans treårskontrakt blev klart.

Enligt Aftonbladet är övergångssumman på runt tio miljoner kronor.

Tidigare under fredagen presenterade Djurgården att de även värvade Lucas bror, 18-årige Theo Bergvall. Ytterbacken spelade 16 matcher för BP i superettan föregående säsong och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det här känns väldigt bra, Djurgården har alltid legat mig varmt om hjärtat och nästan hela släkten är djurgårdare. Så det var ett rätt enkelt val i slutändan, säger Theo Bergvall.

Värvningarna av bröderna Bergvall var Djurgårdens tredje från BP på två dagar. Under torsdagen blev det även klart att 18-årige offensive mittfältaren Wilmer Odefalk, där han skrivit på ett fyraårskontrakt. Odefalk spelade 27 matcher i superettan under året och stod för ett mål och sex assister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.