Ansluter från Primeria División. Foto: Djurgårdens IF

Djurgården värvar från spanska högstaligan

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan och Djurgården blir en svensk U-landslagsmeriterad spelare rikare.

Det är Ebba Hed ansluter från Madrid CFF i den spanska högstaligan.

–  Det känns skönt att komma till en förening som har bra förutsättningar och något stort på gång, säger hon.

Ebba Hed har rutin från ungdomslandslagen för Sverige och kommer närmst från spel i Madrid CFF i Primeria División, dit hon flyttade i januari i år.

Kontrakter är skrivet över tre år.

– Jag känner några stycken i laget sedan tidigare så jag har fått reda på mycket om hur Djurgården jobbar, hört om spelidéen och en hel del annat, säger 22-åringen.

Kan användas på många positioner

Innan tiden i Spanien spelade den mångfacetterade spelaren sex säsonger för Vittjö i damallsvenskan och blev bland annat nominerad till ”Årets genombrott” på Fotbollsgalan 2019. Trots den defensiva positionen brukar hon bidra med en hel del poäng i offensiven.

– När jag var yngre spelade jag alltid framåt. Här är jag främst tänkt att konkurrera om vänsterbacksplatsen. Jag har ju egentligen bara spelat på den positionen i två säsonger men jag trivs bra med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.