Foto: Bildbyrån

Djurgårdens affär kapades av bedragare

Uppdaterad
Publicerad

När Djurgården nyligen skulle slutföra lånet av den ryske målvakten Aleksandr Vasjutin från Zenit S:t Petersburg blev fotbollsklubben utsatt för ett bedrägeri, rapporterar Aftonbladet. Det var i samband med en utbetalning från Djurgården till en av de berörda parterna som affären ska ha kapats, och i stället ska pengarna – omkring 500 000 kronor – ha hamnat hos bedragare.

Djurgården ska ha upprättat en anmälan om grovt bedrägeri. Enligt tidningen var polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet på plats hos Djurgården för att utreda händelsen tidigare i veckan.

– Jag kan bekräfta att vi har gjort en polisanmälan. I övrigt avvaktar vi polisens och bankens arbete. Beloppet i fråga är inget som påverkar oss stort som förening, förutom att det är väldigt tråkigt på alla sätt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Aftonbladet.

– Det är tråkigt och obehagligt för oss som är inblandade, givetvis, säger Andersson.

Lånet av Aleksandr Vasjutin har inte påverkats av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.