Oskar Fallenius matchhjälte med karriärens första allsvenska mål

Djurgårdens Oskar Fallenius sänkte Malmö FF med första allsvenska målet

Malmö FF med chans på serieledning.

Då föll man tungt borta mot Djurgårdens IF med 2–0 – efter att Oskar Fallenius gjort sitt första allsvenska mål i karriären.

– Jag gjorde kanske sex, sju målgester, säger han till SVT Sport.

Efter Elfsborgs poängtapp i västderbyt mot IFK Göteborg hade Malmö FF chansen att ta över serieledningen på nytt. Men man tog den inte.

Istället var det Djurgårdens Oskar Fallenius som i sin 15:e match för säsongen stod för matchens första mål redan i den tionde minuten. Ett fint anfall längs högerkanten där Oliver Berg stod för sista passningen gjorde att 21-åringen kunde placera in bollen – för första gången i allsvenskan.

– Glädje är rätt ord för att beskriva. Jag gjorde kanske sex, sju målgester på den korta sekunden där efter målet. Det var förlösning med andra ord, säger han till SVT Sport.

Var det bästa känslan hittills i livet?

– Den är där uppe, helt klart.

Djurgården fortsatte sedan att skapa flera stora målchanser, inte minst genom Joel Asoro.

37-åringen gjorde tvåan

I andra tryckte Malmö FF på för en kvittering, men Haris Radetinac ville annat. Med tio minuter kvar av ordinarie tid sköt han in 2–0-målet vid Johan Dahlins vänstra stolpe, efter att ha vänt bort Lasse Nielsen. Skånelaget förlorade därmed sin tredje match säsongen.

Djurgården stannar kvar på fjärde plats i allsvenskan, men är nu endast fyra poäng bakom Malmö på tredje plats. Malmö har en match mindre spelad. Två poäng sklijer upp till Elfsborg i tabelltopp.

Dahlin: ”Lika jäkla tung”

Malmö har nu två raka förluster.

– Den är lika jäkla tung som alla andra förluster. Vi får sätta oss ner och analysera, men så här tätt inpå vet jag inte vad det är som går fel, säger Johan Dahlin till SVT Sport.