Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Saletros comeback slutade i tre poäng. Foto: Bildbyrån

AIK vinner mot Varberg – Saletros bakom allt

Uppdaterad
Publicerad

Ångestmöte i Varberg.

Då vann AIK med 2-1 efter att hemvändaren Anton Saletros låg bakom båda målen.

Det var ett ångestmöte av rang när Varbergs Bois tog emot AIK på Påskbergsvallen.

Gästerna inledde bäst och nyförvärvet Dino Besirovic hade tidigt en konstspark i ribban.

Men matchens första mål dröjde till minut 37, när hemvändaren Anton Saletros slog en frispark som tillslut hamnade framför Sotirios Papagiannopoulos fötter. Mittbacken satte 1-0-målet framför de tillresta bortasupportrarna.

Saletros, som gjorde sin första start sedan återkomsten, skulle även ligga bakom nästa mål. Precis innan halvtidsvilan slog han en hörnvariant till Mads Thychosen som tryckte in 2-0 för AIK.

– Jätteskönt att man får de här målen från fasta situationer, så kan man jobba därifrån. 2-0 i halvtid är underbart, säger Papagiannopoulos i Discovery Plus.

Dramatik i slutet

Med cirka kvarten kvar hamnde Vinicius i ett friläge med AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt efter slarv i försvaret. Nordfeldt räddade bollen och Vinicius åkte med. Brasilianaren blev liggande i gräset och fick bäras ut på bår.

Varberg tryckte på och fick till en reducering i slutminuterna via Niklas Dahlström. Det var nerv i matchen återigen.

AIK hade chanser att stänga matchen, men misslyckades. I stället gick Varberg för kvitteringen och de hade några farliga målchanser på slutet.

”Skönt att få med sig tre poäng härifrån”

AIK höll dock emot och vann med 2-1, deras blott tredje vinst för i år och nye tränaren Henning Bergs första vinst.

– Det känns helt okej, det var ett tag sen man spelade match. Brastart, skönt att få med sig tre poäng härifrån. Vi hadetillräckligt med chanser för att det skulle bli så spännande islutet, säger Saletros i Discovery Plus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.