Djurgårdsveteranen Haris Radetinac: ”Tycker lite synd om oss själva”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens kugge Haris Radetinac vill se en annorlunda inställning i derbyt mot AIK på söndag.

Han var inte helt nöjd efter matchen mot IFK Göteborg.

– Vi hänger ned med huvudet och tycker på något sätt synd om oss själva, säger han till SVT Sport.

Det blev en behaglig start på säsongen för Djurgården när man besegrade Degerfors på hemmaplan. Men sedan dess har man bara lyckats plocka en vinst.

Senast ställdes man mot IFK Göteborg – en match som slutade oavgjort..

– Ska man vinna fotbollsmatcher så måste man prestera i 90 minuter. Vi hänger ner med huvudena och tycker på något sätt synd om oss själva. Vi vill inte vara med och tappar 25 minuter där till halvtid och kommer sen tillbaka ut som ett nytt lag. Det behöver vi ändra på, säger Radetinac till SVT Sport.

”Brinner för sådana matcher”

Radetinac anslöt till Djurgården 2013 och har sedan dess hunnit spela en hel del stormatcher. På söndag väntar derbyt mot AIK.

– Det är matcherna man lever för. Derbyn fullsatta med mycket publik med adrenalinet. Det är allas dröm att få spela med det. Speciellt derbyn. För mig betyder det jävligt mycket och jag vet att det betyder mycket för folk i Stockholm och folk i Djurgården. 

– Jag blir alltid taggad, men när jag det kommer till stora matcher och derbyn blir det ännu mer. Jag brinner för sådana matcher. Det blir några procents höjning.

”Varje lilla duell betyder”

Han vill se en mer bestämd inställning från sitt lag.

– I sådana här matcher måste man både ha spelet och visa karaktär. Det är ett derby och det ska göra ont, på ett fint sätt såklart. Varje lilla duell betyder ganska mycket. Vi vill vara bäst i Stockholm och de vill också det.  Ibland är det en dålig dag på jobbet och då kan man springa och fajtas om spelet inte är bra.

MISSA INTE: Se och hör intervjuerna med Djurgårdens Haris Radetinac och AIK:s Mikael Lustig inför derbyt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.