Dortmund föll efter tunga veckan

Dortmund har haft en tung vecka efter explosionerna vid spelarbussen inför Champions League-kvartsfinalen mot Monaco. Och kanske var uppgiften lite väl tuff för den tyska storklubben som även i returmatchen föll med 3-1.

Efter en vecka med rubriker om allt annat än fotboll var Dortmund tillbaka på planen för kvartsfinalreturen mot Monaco i Champions League. Men Dortmund, som föll hemma i första matchen, lyckades inte vända det tuffa utgångsläget och förlorade även returen med 3-1.

Monaco fick en drömstart på matchen när 18-årige supertalangen Kylian Mbappé, som gjorde två mål i första matchen, satte 1-0 på en målvaktsretur redan i tredje minuten.

Och i 17:e ökade Falcao på ledningen genom att nicka in 2-0.

Vidare med totalt 6-3

Marcus Reus reducerade visserligen till 2-1 i början av andra halvlek det blev betydelselöst då Valère Germain satte 3-1 i 81:a och Monaco gick därmed vidare till semifinal efter totalt 6-3.

Noterbart är att Kylian Mbappé bara var fem år när Monaco senast nådde så långt som till semifinal.

Höjd säkerhet inför matchen

Händelserna förra veckan märktes även inför returen i Monaco. Dortmund eskorterades till flygplatsen i Tyskland med polis och flyget försenades 15 minuter eftersom att en polishelikopter skulle övervaka landningen.

Mittbacken Marc Bartra, som skadade armen när han fick glassplitter på sig vid explosionerna och opererades för handledsbrott, blir borta cirka fyra veckor meddelade klubben förra veckan. I Monaco var han dock med truppen och satt vid avbytarbänken under matchen.