Foto: Bildbyrån

Dösjöbro tackar nej till platsen – efter MFF:s storsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Sent i går kom beskedet att Kungsbacka drar sig ur elitettan.

Dösjöbro erbjöds platsen – men klubben som tappat hela 13 spelare till Malmö FF:s nya damlag har tvingats tacka nej.

– Vi har inte trupp till det, säger Dösjöbrors senioransvarige Magnus Westin till Fotbollskanalen.

Det var på ett medlemsmöte i början av november som Malmö FF:s medlemmar klubbade igenom att klubben ska starta ett damlag. Hela 13 spelare från Dösjöbro samt tränaren Fredrik Jahnfors har tagit klivet över till MFF som kommer att spela i division 4 kommande säsong.

I går kom beskedet att Kungsbacka, som saknar spelare, drar sig ur elitettan. Frågan fick då till Dösjöbro – men division 1-laget kommer att tacka nej eftersom laget inte har tillräckligt många spelare.

– Vi hade ett lag som jag är helt säker på hade kunnat hävda sig i elitettan, men det laget spelar i Malmö FF nu. Vi kommer att ställa upp med ett av Sveriges bästa juniorlag i division 1, det är det vi har, säger Dösjöbrors senioransvarige Magnus Westin till Fotbollskanalen.

Han berättar dock att klubben har ekonomi för att spela i elitettan.

– Det är pengar som vi har sparat ihop under många år och vi är inte beredda att riskera föreningen på något sätt. VI är en gammal breddförening och kommer inte att riskera någonting. Ska vi ta oss dit ska vi göra det på egna meriter och till stor del egna spelare.

”Vi är positiva”

Nästa lag på tur att erbjudas platsen i elitettan är Sandviken, som tog flest poäng av lagen som slutade tvåa i de respektive division 1-serierna. Där tas ett beslut senast på fredagen.

– Vi hade tidigt med oss att frågan skulle kunna komma så vi har någonstans gjort ett litet jobb tidigare. Som förening är vi positiva i grunden till det, men det är viktigt att prata med spelartruppen först och se över vilka positioner vi behöver stärka upp. Men vi har ju jobbat för att ha en trupp som ska vinna division 1 så vi börjar inte på noll, säger Sandvikens klubbchef Anders Eriksson till TT.

Om Sandviken tackar nej går frågan till Luleåklubben Notviken.

REPORTAGE: Här träffar SVT Sport Kungsbacka under deras provträning (23 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.