Zlatan Ibrahimovic i duell med Röda Stjärnans Sekou Sanogo. Foto: TT

Dramatiskt när Milan avancerade i Europa League

Milan är vidare i Europa League-fotbollen.

Men det var med ett nödrop.

Returmötet med Röda Stjärnan på San Siro slutade 1–1 – och den italienska storklubben avancerar därmed i kraft av fler gjorda mål på bortaplan.

Zlatan Ibrahimovic såg hela förra veckans möte i Belgrad , 2–2, från bänken.

När allt skulle avgöras hemma mot Röda Stjärnan på torsdagskvällen inledde svensken på bänken igen.

39-åringen, som byttes in efter paus, fick därifrån se Franck Kessié från straffpunkten ge Milan ledningen i den nionde minuten. I det läget behövde det serbiska laget göra två mål för att gå vidare.

Man gjorde bara ett.

El Fardou Ben kvitterade i den 24:e minuten.

Men Röda Stjärnan hade bud på mer. Bland annat tvingades Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma till en vass räddning i den 68:e minuten, varpå en Röda Stjärnan-spelare från nära håll dundrade returen utanför.

När Marko Gobeljic bara några minuter senare fick sitt andra gula kort verkade saken klar för Milan. Men Röda Stjärnan fortsatte att trycka på för ett segermål. I den sista tilläggsminuten gavs man chansen på en hörna. Då valde domaren att blåsa av matchen, vilket fick bortalagets tränare Dejan Stankovic, som själv spelade i Milanorivalen Inter i nio år, att gå i taket.

ARKIV: Zlatan nådde milstolpe – 500:e klubblagsmålet (7 februari 2021)

Manchester United enkelt vidare

Mindre spännande blev svenskmötet på Old Trafford. Manchester United hade i praktiken redan avgjort dubbelmötet med Real Sociedad. Inför kvällens retur i Manchester hade Victor Nilsson Lindelöfs United en trygg 4–0-ledning mot Alexander Isaks baskiska lag. Gästerna fick i matchinledningen möjlighet att skapa lite nerv i dubbelmötet, men Mikel Oyarzabal brände från elva meter. I stället kunde Premier League-jätten slå vakt om sin nolla och defilera mot åttondelsfinal.

Aubameyang räddade Arsenal

Även Premier League-rivalen Arsenal är vidare till nästa omgång. Det kan man tacka Pierre-Emerick Aubameyang för. Lagkaptenen gjorde två av målen när Arsenal ”hemmabesegrade” (matchen spelades på grund av coronarestriktioner i grekiska Pireus) Benfica med 3–2 i returen. Det första mötet, som även det spelades på neutral plan i Rom, slutade 1–1.

Färdigspelat är det däremot för Leicester. Brendan Rodgers lag fortsätter att knäppa de allra största klubbarna på näsan i Premier League. Men när man i stället fick bära favoritskapet mot Slavia Prag gick det inte alls. Trots bra utgångsläge, 0–0, inför returen på hemmaplan blev det förlust 0–2 efter att gästerna från Tjeckien gjort två mål i den andra halvleken.

ARKIV: Zlatans galna derbykväll (27 januari 2021)