Per Frick gav Elfsborg en drömstart. Foto: TT

Elfsborg vidare efter storseger

Elfsborg är vidare i Europa Conference League. Jeppe Okkels och Per Frick visade vägen för laget med två mål var när Elfsborg vann med 4-1 mot Velez Mostar.

Elfsborg hade inga problem att ta sig vidare i Europa Conference League.

Efter 1-1 i första mötet i Borås väntade bortamatch mot Velez Mostar. Och Elfsborg fick bästa tänkbara start på returmötet.

Efter tre minuters spel tog Per Frick tillvara på slarv av hemmalagets försvar och kunde sätta ledningsmålet.

Sen dröjde det inte länge innan det var dags igen. Jeppe Okkels satte 2-0 med ett hårt skott i bortre hörnet efter 16 minuters spel.

Drömstart även på andra halvlek

Hemmalaget hade svårt att skapa chanser mot Elfsborgs täta försvar. Och istället för en kvittering utökade bortalaget ledningen till 3-0.

Jeppe Okkels slog till igen med sitt andra mål i matchen efter att han kommit fri med målvakten.

I den 52:a minuten fick Elfsborg straff. Den lyckades inte André Romer förvalta, istället högg Per Frick på returen och tryckte in 4-0 och spiken i kistan för Elfsborg.

Ställs mot storlaget

Velez Mostar fick i den 81:a minuten in en reducering genom Dejan Georijevic, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Elfsborg vann med 4-1 och är vidare till sista kvalrundan där det nederländska storlaget Feyenoord står för motståndet.

MER FOTBOLL: Hammarby överlägset på hemmaplan (12 augusti 2021)