Gareth Bale spräckte Robin Olsens nolla tidigt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olsens Roma till åttondelsfinal – trots förlusten

Robin Olsen var tillbaka efter sin skada och startade i gruppfinalen mot Real Madrid.

Det hjälpte föga. Svensken fick hämta bollen ur nätet dubbelt om när mästarna vann med 2–0.

– Vi ville vinna denna match framför en full arena, säger han i Viasats sändning.

Roma har fått en bra start på årets Champions League. Laget har vunnit alla matcher – förutom de mot Real Madrid.

I den första matchen blev det förlust på bortaplan med hela 3–0. I kvällens hemmamatch blev det inte mycket bättre. 2–0 blev slutresultatet efter att Gareth Bale och Lucas Vazquez fått hål på Robin Olsen i början på den andra halvleken.

– Madrid kom ut med hårdare press i den andra halvleken, det blev en liten chock för oss. Vi fick sämsta möjliga start på andra halvlek när de gjorde mål direkt, säger Olsen till Viasat.

Walesiske Bale kunde spräcka målnollan genom att rulla in bollen till vänster om svensken efter att ha frispelats efter en klantig hemåtpass i den 47:e minuten. Knappt 15 minuter senare kunde Vazquez öka ledningen i öppet mål efter en läcker pass.

Missade öppet mål

Men matchens stora snackis kom redan innan ledningsmålet, när Romas Cengis Ünder sköt över från knappa meters avstånd.

Olsen och Roma behöver dock inte deppa alldeles för mycket, laget är ändå klart för slutspel vilket blev klart efter Viktoria Plzens seger över CSKA Moskva tidigare på tisdagen.

– Vi vet om att Real Madrid är ett väldigt bra lag, sedan gjorde de justeringar i halvtid och det hjälpte dem. Vi ville vinna denna match framför en full arena, så just nu är jag bara besviken, men det är klart det är bra att gå vidare från gruppen.

Robin Olsen gjorde totalt sex räddningar och var chanslös på insläppen.