Jimmy Durmaz gjorde matchens enda mål. Foto: TT

Durmaz målskytt när Toulouse säkrade kontraktet

Med 22 dagar kvar till VM-premiären mot Sydkorea visar Jimmy Durmaz gryende form.

Svensken gjorde matchens enda mål när Toulouse vann den andra kvalmatchen mot Ajaccio och säkrade kontraktet i Ligue 1 efter totalt 4-0.

– En väldig lättnad, säger tränaren Mickaël Debève efter matchen.

Jimmy Durmaz kom in i den 57:e minuten när han bytte av landsmannen Ola Toivonen som spelade från start för Toulouse. Mittfältaren tackade för förtroendet genom att slå in matchens enda mål med bara några minuter kvar att spela.

Målet var snyggt och kom efter att Durmaz fått bollen vid en kort hörnvariant. 29-åringen vände sedan upp innan han vinklade bollen förbi sin bevakning och ur snäv vinkel tryckte upp 1-0 i nättaket.

Ligue 1

Kort därefter blåste domaren av matchen som slutade 1-0. Det betyder att Toulouse, som vann det första kvalmötet mot Ajaccio med 3-0, har säkrat kontraktet i Ligue 1 nästa säsong efter totalt 4-0.

”Fick verkligen kämpa”

– Jag är väldigt nöjd. Det var inte lätt och vi fick verkligen kämpa men det lönade sig. Nästa säsong spelar vi i Ligue 1 och det är det viktigaste för oss, säger tränaren Mickaël Debève.

– För fem veckor sedan var vi i en liten kris, vi hade spelat dåligt. Men vi klarade oss och nu avslutar vi med två vinster. En lättnad.

I den andra halvleken visade också Durmaz prov på fin känsla när han tog hand om en frispark från långt håll. Svensken lyfte in bollen mot en medspelare som så när fick träff med foten, men i stället smet bollen strax förbi och ut över kortlinjen.

Även Ola Toivonen fick speltid i kväll. Toivonen spelade från start och fick nästan 60 minuter på planen innan han byttes ut mot Durmaz.

Både Toivonen och Durmaz finns med i förbundskapten Janne Anderssons trupp som spelar VM-premiär mot Sydkorea om 22 dagar, den 18 juni.