Efter långa funderingar skrev skrev Linus Hallenius på för fem år till med Gif Sundsvall. Foto: TT.

Efter det rivna kontraktet – Hallenius kvar i Sundsvall fem år till

Publicerad

Sundsvalls skyttekung Linus Hallenius har kommit överens med klubben om ett nytt femårskontrakt. Det bekräftar Giffarna på sin hemsida.

”Det har varit jättetufft att veta vad jag egentligen vill och vad som blir bäst för mig och familjen. Men alla gånger jag diskuterat med mig själv så har det landat i att jag vill vara kvar i Gif Sundsvall. Laget gjorde ett jättebra 2018 och anledningen till att jag skrev på är för att jag vill fortsätta att utvecklas med klubben”, säger 29-åringen till Sundsvalls webbplats.

Hallenius återvände till Sundsvall 2017 och hade en riktigt fin säsong i år där han gjorde 18 mål. Endast Häckens Paulinho gjorde fler.

Bröt kontraktet i oktober

”Det känns helt fantastiskt att Linus valt att skriva på ett nytt kontrakt. Han har blivit historisk i klubben genom sitt målskytte men han är också en helt fantastisk person som gjort massiva insatser även vid sidan av planen”, säger sportchefen Urban Hagblom.

Hallenius bröt i slutet av oktober kontraktet, vilket han hade rätt till eftersom det var skrivet på två år med option för ytterligare två år.

– Det innebär att det antingen kan bli en omförhandling eller att han ser över andra alternativ. Han har fortfarande inte sagt att han inte ska vara kvar, sade Hagblom då till Sundsvalls Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer