Bröt kontraktet – stor hjälte mot Göteborg

Linus Hallenius bröt sitt kontrakt för två dagar sedan. Det firade han med att skjuta två mål på Blåvitt. Två mål som också blev avgörande. Ett dominant Gif Sundsvall vann borta mot IFK Göteborg med 2-1.

– Skönt att vara på plan och en bonus att jag får peta in några bollar, säger Linus Hallenius till C More.

För två dagar sedan kom nyheten att Linus Hallenius efter en succésäsong hade brutit sitt kontrakt med Gif Sundsvall. I dag sköt han både sitt 15:e och 16:e mål i årets allsvenska.

Målen kom direkt i den första halvleken och skulle visa sig avgörande. Båda målen skrek ”målskytt” – och det första var vackrast. Maic Sema slog ett långt svepande inlägg där Linus Hallenius kastade sig fram och fick en tå på bollen.

Tvåan slog han in efter en hörnretur. Är det till ett nytt lag han vill till stärkte han definitivt sina aktier.

”En bonus”

– Det är en av delarna jag utvecklat mest, hur jag rör mig i boxen. Skönt att vara på plan och en bonus att jag får peta in några bollar, säger Linus Hallenius till C More.

Göteborg var utspelade i den första halvleken men kom in bättre i den andra. Sargon Abraham sprang sig fri och sköt utanför. Sedan sprang inbytte Abraham sig fri igen, då fälldes han och Blåvitt fick straff.

”Ingen ursäkt”

Den tryckte Giorgi Kharaishvili in till 1-2. Det räckte inte – närmare än en nick från Carl Starfelt kom inte Göteborg.

Målet gladde inte IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi nämnvärt. Han var märkbart irriterad efter matchen.

– Vår första halvlek är inte okej nånstans. Jag vet inte varför vi inte spelade i andra som i första, om det är att vi ska spara energi eller nått, men det är ingen ursäkt, säger Asbaghi till C More.

Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren var desto muntrare.

– Stundtals njuter jag av vårt spel. Vi har bara blivit bättre och bättre i år, säger han till C More.