Foto: BILDBYRÅN

Efter kritiken – gräset på Friends byts ut

Uppdaterad
Publicerad
Flera kritiska röster har höjts om den gulfärgade gräsplanen på Friends Arena. Planen för planen blir nu att byta ut gräset till nästa hemmamatch. Det säger Arenabolaget till SVT Sport.

Flera kritiska röster höjdes efter AIK:s match mot Malmö FF på söndagen. Åskådare vittnade om en torr och gulaktig gräsplan. Nu tar arrangören till sig av kritiken.

”Efter gårdagens match togs beslutet direkt att byta ut gräsmattan till nästa hemmamatch på söndag. Som många kunde se igår så höll inte gräsmattan den kvalitet som vi önskade och släppte vid spel. Orsaken till detta undersöks nu då det är många variabler som spelar in.”, skriver Fredrik Cornell, vd på Arenabolaget i Solna, i ett mejl till SVT Sport.

Friends Arena har årligen fått stark kritik för skicket på sina gräsplaner. Förra året under samma månad rapporterades det om en mycket sliten gräsplan. Den gången var det massiva trycket efter en Phil Collins-konsert som var orsaken, enligt Solna Stad som då skötte driften av arenan.

Sedan augusti förra året har Arenabolaget tagit över ansvaret över driften av Friends. Varför planen kunde vara så sliten trots den långa coronapausen, vill Arenabolaget inte kommentera.
 

KLIPP: 2-2 på Friends i svängigt stormöte (28 juni 2020):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
2-2 på Friends i svängigt stormöte


 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer