Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson menar att motståndarlagen markerat Rolfö extra noga Foto: Bildbyrån

Efter kritiken: Här är Gerhardssons förklaring till Rolfös EM-insats

Uppdaterad
Publicerad

Efter högt ställda förväntningar har Fridolina Rolfö fått utstå kritik för sin insats i EM. Förbundskapten Peter Gerhardsson menar att motståndarna har extra koll på Rolfö, och väljer att punktmarkera henne.

– Det har funnits inslag av det. Det kan vara en faktor i det hela, säger han.

Många har haft stora förväntningar på Fridolina Rolfö under EM. Vilket inte är konstigt med tanke på att hon vann Diamantbollen förra året, spelar i FC Barcelona, samt var dominant i förra sommarens OS. Men under EM har hon inte gjort sina bästa insatser i landslagströjan.

Gerhardsson tror att motståndarlagen valt att lägga extra fokus på att markera bort Rolfö, och att det är en förklaring bakom hennes prestationer.

Fotbolls-EM

– Det har funnits inslag av det. Så arbetar ju vi i alla fall, att man försöker plocka bort någon eller några av deras bästa spelare, så det kan vara en faktor i det hela.

Försvarar sin stjärna

Förbundskaptenen vill inte helt erkänna att Rolfös insatser varit sämre än vanligt, och menar att det är små marginaler som avgör hur en spelare framstår.

– Ibland är det små marginaler i fotboll. Hon hade ett mål och en assist i andra matchen. Emellanåt är det små marginaler, ett volleyskott senast, säger han.

”Skulle vara orolig om jag var England”

Gerhardsson har fortsatt stort förtroende för 28-åringen, och skickar en passning till England inför semifinalen.

– Med de kvaliteterna som hon har så skulle jag nog vara lite orolig om jag var England. Jag tror man är det.

– Jag hoppas vi kan få prata om Fridolina som en väg till final imorgon, avslutar han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet