Neymar lämnar polisstationen. Foto: Bildbyrån

Efter våldtäkts­anklagelserna – Neymar förhörd på nytt: ”Sanningen kommer komma fram”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen anmäldes fotbollsstjärnan Neymar för våldtäkt. På torsdagen förhördes han under fem timmar i Sao Paulo, Brasilien.

– Sanningen kommer komma fram förr eller senare, sa 27-åringen när han lämnade polisstationen.

Enligt polisanmälan, som nyhetsbyrån Reuters tagit del av, ska kvinnan ha fått kontakt med Neymar på Instagram och bestämt träff på ett hotell i Paris. Enligt kvinnan ska Neymar då ha varit ”uppenbart berusad”, blivit aggressiv och sedan våldtagit henne.

Två dagar senare reste hon tillbaka till Brasilien utan att gjort någon anmälan till fransk polis, eftersom hon var omskakad och rädd.

Neymar förnekar brott och hävdar att det rör sig om ett försök till utpressning.

På torsdagen förhördes Neymar på nytt, den här gången under fem timmar på polisstationen i Sao Paulo. Enligt åklagaren Flávia Cristina Merlini besvarade Neymar alla frågor på ett tillfredsställande sätt och nekar fortsatt till anklagelserna.

– Jag ska fatta mig kort. Jag vill tacka för allt stöd, all omtanke från alla som har skickat meddelanden. Jag känner mig lugn. Sanningen kommer komma fram förr eller senare. Det enda jag önskar nu är att det här får ett så snabbt slut som möjligt, säger Neymar till den samlade pressen utanför polisstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.