OS-kvalet i fotboll tvingas flytta efter utbrottet av coronaviruset Foto: TT

Efter viruslarm – OS-kval flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Damernas OS-kval i fotboll i kinesiska Wuhan har flyttats till Nanjing på grund av utbrottet av coronaviruset.

Även OS-kvalet i boxning är i fara

Det är Kina, Australien, Taiwan och Thailand som ska göra upp om platser till damernas OS-turnering i fotboll i Tokyo i sommar. Turneringen ska spelas som bestämt mellan den 3 och 9 februari, men flyttas från Wuhan i regionen Hubei till den östra staden Nanjing.

OS-kvalet för boxare från Asien och Oceanien skulle också genomföras i Wuhan i början av februari. Internationella olympiska kommittén, som arrangerar boxningen i OS och då även kvalet, ska ta beslut om kvalet på torsdagen, uppger sajten Insidethegames.

Den japanska nyhetsbyrån Kyodo, skriver Reuters, har fått uppgifter om att det redan har beslutats att flytta arrangemanget.

Hittills har 440 personer insjuknat och nio personer avlidit i sviterna av det sarsliknande coronaviruset som upptäcktes i Wuhan.

Återupplev höjdpunkter från damernas fotbolls-VM 2019:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.