Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal: ”Kommer dröja länge innan det är dags för matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Långsamt börjar hjulen nu att snurra i Italien. Landet som drabbats hårt av coronaviruset längtar efter sin fotboll och tanken är att det redan nu i veckan ska fattas beslut om när Serie A kan starta igen.

– Vi får väl se vad de bestämmer, det har ju ändrats fram och tillbaka så jag tar ingenting för givet, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

För Albin Ekdal, som själv smittades av coronaviruset, har den senaste tiden inte handlat så mycket om fotboll.

Precis som övriga Italien har 30-åringen tvingats till karantän och även om landet ska börja öppnas upp om två veckor tror Ekdal att det kommer dröja innan fotbollen kan komma igång.

– Det handlar inte om att vi ska spela match i Serie A om två veckor utan mer att man ska kunna träffa delar av laget och träna lite, det kommer dröja länge innan det är dags för matcher, säger Ekdal till SVT Sport.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra, det är bara tråkigt att sitta inne hela tiden och man längtar ju tills allt blir lite mer normalt. Jag har hållit igång hemma precis som alla andra i laget. Man kan ju göra en del på egen hand annars blir det väldigt jobbigt sen, ingen toppform men jag tränar garanterat lite varje dag, säger han.

Nytt säkerhetsdokument

Enligt uppgifter till SVT ska det italienska fotbollsförbundet ha författat ett 47 sidor långt dokument med regler inför nystarten av Serie A. Matcherna kommer att spelas utan publik och alla klubbar kommer tvingas följa enorma säkerhetsföreskrifter för att minska fortsatt smittospridning. 

Albin Ekdal, till vardags i Sampdoria, tror ändå att fotbollen kommer att dröja eftersom inget av lagen har kunnat börja träna som vanligt än.

– Alla är ju fortfarande i karantän. I början av maj är ju tanken att vi ska kunna gå tillbaka till någon slags träning samtidigt som övriga landet börjar öppnas upp långsamt. Vi får väl se vad de bestämmer. Det har ju ändrats fram och tillbaka så jag tar ingenting för givet, säger Ekdal.

KLIPP: Stjärnorna försöker hålla igång på egen hand – Ronaldo tar hjälp av barnen (15 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.