Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal: ”Allvarlig situation för Italien”

Uppdaterad
Publicerad
Svenska landslagsmittfältaren Albin Ekdal blev smittad av coronaviruset. I drygt två veckor har Italien-proffset suttit isolerad.
– Det har varit många tråkiga dagar, säger han till SVT Sport.

För drygt två veckor fick Albin Ekdal feber och huvudvärk. Senare konstaterades att han hade blivit smittad av coronaviruset.

– Då fick jag och några andra i laget göra ett test med en tops i näsan för att se om vi var smittade eller inte. Testet visade att det var några spelare som var smittade, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

Vad tänkte du när du testades positivt för coronaviruset?

– Typiskt. Nu måste jag sitta inne i minst två veckor och eftersom att jag inte mådde så dåligt var inte själva symptomen det jobbiga utan mer att sitta inne i veckor.

Hur har tiden varit sedan dess?

–  Jag hade lätt feber vissa dagar, huvudvärk och ledvärk. Själva sjukdomen har jag inte lidit så mycket mer utan mer tristess och ensamhet som varit problemet. Det har varit tråkiga dagar speciellt nu i slutet. Det har blivit mycket serier och tv. Jag har läst lite, lagat mat och suttit ute i trädgården då det varit fint väder. Dagarna går, men det börjar bli väldigt långsamt.

”Allvarligt läge”

Nu har Albin Ekdal börjat cykla och tränat lätt styrketräning i hemmet.

– Skönt att komma igång lite efter tio dagar med extremt lite fysisk aktivering. Det som gäller att jag ska ta ett nytt test. Är det negativt får jag gå utanför huset då jag kan gå och handla samt apoteket.  Det är ungefär vad vi får göra i Italien. De flesta sitter hemma och väntar på bättre tider, helt enkelt.

Italien har drabbats hårt av coronaviruset. Totalt har drygt 8200 dött av viruset, vilket är flest i hela världen.

– Det är en väldigt allvarlig situation för Italien och man märker att alla är väldigt tagna av allt som händer. Det är väldigt många dödsfall varje dag och det är inget roligt läge just nu.

ARKIV: Glenn Strömberg om coronaviruset (22 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Glenn Strömberg om coronaviruset: ”Ta detta på allvar” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer