Elanga träffades av föremål – svarade med fullträff

Uppdaterad
Publicerad

Han hoppade in i andra halvlek – och slog till med två minuter kvar av ordinarie speltid i den kaosartade matchen mellan Manchester United och Leeds.

Anthony Elanga blev först träffad av ett föremål i huvudet och svarade sedan med att sätta 4-2-målet för United.

Manchester United tog ledningen med 2-0 när man gästade Leeds borta på Elland Road. Men i den andra halvleken kollapsade toppklubben totalt. Leeds kom tillbaka och gjorde två mål kort in i den andra halvleken.

Först satte en riktig godbit när han från vänsterkanten skickade in en långboll som letade sig in bakom David De Gea i Uniteds mål. Bara minuter senare var det dags igen. Raphinha serverades i straffområdet och skickade in 2-2.

Senare i den andra halvleken byttes svenske Anthony Elanga in och lagkamraten Fred gjorde sedan ett 3-2-mål. Men sista ordet var inte sagt. Med två minuter kvar av ordinarie speltid var det dags för Elanga – som fick chansen och skickade distinkt in 4-2 mellan benen på Leeds-målvakten.

Det var i övrigt en händelserik match. I samband med Freds mål blev Elanga träffad i huvudet av ett inkastat föremål. Kort därefter svarade han med att slå till med spiken i kistan: 4-2-målet.

För United väntar Atletico Madrid i Champions League härnäst. Leeds möter Liverpool i Premier League.

Premier League

Leeds United logo

Leeds United

2 - 4

Manchester United logo

Manchester United

Elland Road, Leeds
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.