Elfsborgs Rasmus Alm och Varbergs Gideon Mensah i kamp under kvällens match. Foto: TT

Elfsborg en ribbträff från tre poäng

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskans kryssgladaste gäng, Elfsborg, byggde på raden och spelade 0-0 i Varberg. Det var 13:e krysset på 25 matcher för Elfsborg som var det bättre laget.

– Vi saknade det lilla extra i dag, säger Elfsborgs Rami Kaib till DPlay. 

Det var ingen tråkig mållös tillställning utan det var gott om målchanser, nästan enbart från Elfsborgs sida. Allra närmast var inbytte Robert Gojani som fräckt drog iväg en hög boll från halva plan när Varbergs målvakt Stojan Lukic stod långt ut. Bollen tog i ribban och Lukic var skärrad.

– Jag tycker att jag har kontroll men den tar i ribban, säger Lukic som var ärlig och tog emot den intjänade poängen.

– Vi får vara nöjda med en poäng. De hade bra tryck.

Det var Elfsborg som skapade de hetaste lägena. Rasmus Alm hade två frilägen, inte helt rena men ändå bra, men blev först stoppad av Lukic som gått ut och skurit av vinkeln. Vid det andra fina läget, då regnet tilltagit, fick Alm bollen precis utanför den bortre stolpen.

Kaib: ”Mitt friläge ska bara sitta”

Rami Kaib hade också ett hyftsat fint fritt läge en bit till vänster men Lukic räddade

– Vi skapade mycket chanser men saknade det lilla sista i dag. Mitt friläge i första halvlek ska bara sitta. Vi tänker på nästa match nu, säger Kaib

Allra bästa läget för Elfsborg kanske Joseph Okumu hade i första halvlek när han nickade över bollen från tre meter efter en vänsterhörna.

Varberg hade en riktigt bra chans. Det var Adama Fofana som sköt ett fräsande direktskott som räddades strax före mållinjen. Gideon Mensah höll på att nicka i eget Varbergmål men Lukic räddade akrobatiskt vid det högra krysset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer