Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elfsborgs Sebastian Holmén flyttade hem till Borås för att ta ett mycket efterlängtat SM-guld. Foto: Bildbyrån/SVT

Elfsborgs Sebastian Holmén: ”Flyttade hem för att slåss om SM-guldet”

Uppdaterad
Publicerad

Fem spelare i dagens Elfsborg tillhörde laget även under guldåret 2012. Sebastian Holmén är en av dem – men då fick han knappt någon speltid.

– I mitt huvud har jag inget SM-guld, säger 31-åringen till SVT Sport.

Med två omgångar kvar av allsvenskan står guldstriden mellan Elfsborg och Malmö. Redan i helgen kan Borås-laget säkra den första ligatiteln på elva år.

– Man blir påmind om att det är nära att säsongen är över och att vi är i topp och vad som kan hända snart. Klart att tankarna går mot vad det skulle innebära, säger Sebastian Holmén.

”Flyttade hem för SM-guldet”

Sebastian följde storebror Samuels fotspår och kom till Elfsborg som 14-åring. Han brinner för klubben och vill inget hellre än att ta ett guld.

Formellt skulle det dock inte vara hans första i klubben – men med knappt 120 minuters speltid på hela säsongen under guldåret 2012 kände han sig inte särskilt delaktig. I år har han startat 27 av 28 matcher i ett av allsvenskans defensivt främsta lag.

– Jag flyttade hem för att få möjligheten att slåss för ett SM-guld. Det är drömmen och målet och största anledningen till att jag flyttade hem. Varje träning och varje match betyder extra för mig. När man spelade utomlands hade man inte klubbkänslan på det sättet, då var det mer ett jobb. Det är nåt annat i dag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.