Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Rubensson njöt av att tysta australiensarna på läktaren. Foto: Bildbyrån

Elin Rubensson efter svenska VM-bronset: ”Roligt att tysta en arena”

Uppdaterad
Publicerad

Australien har haft ett mäktigt publikstöd under VM.

Bronsmatchen var inget undantag.

Men det var inget som störde de svenska spelarna.

– Det är alltid roligt att tysta en arena, säger Elin Rubensson.

Sverige är för andra världsmästerskapet i följd bronsmedaljörer. De är det efter att ha besegrat hemmanationen Australien – som var ivrigt påhejade av över 49 000 åskådare.

– Det var kul! Just att det är sånt tryck... Och det har varit så hela turneringen, det är väldigt häftigt att ha fått vara med om det. Och just att det är hemmanationen, det är alltid lite speciellt så klart. Det var inte många som hejade på oss, även om vi hade en liten klack här också. Det är alltid roligt att tysta en arena, säger Rubensson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

”Ett fantastiskt gäng”

Roligt tyckte Rubensson också att det var att hon fick vinna medaljen tillsammans med flera spelare som hon har spelat länge med. Hela sex stycken spelare i laget är födda samma år (1993) som Rubensson.

– Det är fantastiskt gäng! Vi är ju ett stort gäng som hängt ihop sen F15-landslaget, och att få stå här med ännu en medalj runt halsen att ta hem till Sverige... Det är något speciellt. Vi gör det med våra närmaste vänner och det är fint, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet