Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

EM-hjältarna hyllas på Trafalgar Square

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter EM-guldet i fotboll hyllades det engelska damlandslaget på Trafalgar Square i London. 7 000 människor fyllde torget för att se sina idoler visa upp bucklan.

Under söndagskvällen vann England EM-finalen mot Tyskland med 2–1 efter förlängning. Tusentals människor samlades på måndagen på Trafalgar Square i centrala London för att visa sin uppskattning.

EM-guldet är det första mästerskapsguldet sedan herrlandslaget vann VM-guld på Wembley 1966. Lagkaptenen Leah Williamson berättade för publiken om efterspelet efter gårdagens succé.

– Jag tror vi har festat mer än vi spelat fotboll de senaste 24 timmarna. Jag vet faktiskt inte vad vi har gjort, vad har vi gjort tjejer? Vi gillar att få slita men vi gillar ännu mer att festa, skrek hon enligt The Guardian.

”Den absolut bästa”

Därefter tog Lucy Bronze, iklädd ett par stora skidglasögon, över mikrofonen:

– Det känns som att jag är på toppen av världen, ännu en trofé men den absolut bästa, sade den nyblivne Barcelonaspelaren.

Toone hyllad av Harry Kane

Nästan alla spelare blev intervjuade och ett av de största skratten frammanade 1–0-skytten Ella Toone. Herrarnas landslagskapten Harry Kane hyllade hennes perfekt lobbade avslut på Twitter. Toone svarade på scenen:

– Det var ju jag som lärde honom hur man gör det.

”Är otroliga”

Londons borgmästare Sadiq Khan fanns på plats för att hylla damerna.

– Jag är förmodligen den enda i hela London som inte är bakfull i dag, skämtade han.

– Dessa kvinnor är otroliga. Min dotter retade mig i går med att säga ”om man vill få något gjort, då får man överlåta det till tjejerna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.